18 september 2020 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ook Jantje Beton steunt speeltuin Willem Egbertsstraat

Geplaatst op: 18 juni 2017

Jantje Beton steunt vereniging Speeltuin Willem Egbertsstraat met een bedrag van € 5000 voor herinrichting van de speeltuin. Die wordt momenteel opgeknapt. Het begon allemaal met een kapotte glijbaan in de Willem Egbertsstraat die om veiligheidsredenen moest worden weggehaald en de gemeente geen budget had voor nieuwe speeltoestellen.

Een groep enthousiaste buurtbewoners kwam bijeen. Al snel ontstonden er plannen om het ruime speelveld optimaal te benutten voor het realiseren van een veilige speelplaats in een natuurlijke omgeving, voor kinderen in de leeftijdscategorie van twee tot twaalf jaar die ook rolstoelvriendelijk zal worden. De vereniging speeltuin Willem Egbertsstraat werd vorig jaar november opgericht. Lifestyle adviseur Jacqueline Volker maakte een ontwerp. Inmiddels zijn er al een aantal elementen zoals drie wilgenhutjes, speelbult, amfitheater en basketbalveld zichtbaar in de Willem Egbertsstraat. Het totale project wordt breed gedragen in de straat en veel bewoners steken hun armen uit de mouwen met de werkzaamheden. Ook worden er speciale kinderklusmiddagen ingepland om hun ook bewust te betrekken bij dit project.

Jantje Beton

Jantje Beton wil dat kinderen weer vrij en avontuurlijk kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt. Daar worden kinderen vrolijk en blij van. Verstoppertje spelen, voetballen, klimmen en hutten bouwen. Helaas is dit voor veel kinderen niet meer zo vanzelfsprekend als het lijkt. Vaak is er geen geschikte speelruimte, is de speelplek slecht bereikbaar of niet uitdagend genoeg. Daarom ondersteunt Jantje Beton kinderen om hun eigen buurt leuker te maken. Zoals de herinrichting van speeltuin Willem Egbertsstraat in Hasselt. Deze herinrichting komt mede tot stand dankzij hulp van de Vriendenloterij. De Vriendenloterij ondersteunt organisaties die zich inzetten voor de verbetering van gezondheid en welzijn, waaronder Jantje Beton.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore