19 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Echtpaar Sikkema zestig jaar getrouwd

Geplaatst op: 26 juni 2017

Het echtpaar Sikkema-Dijkstra kreeg maandagmiddag burgemeester Bilder op bezoek om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum. Op 25 juni was het 60 jaar geleden dat Kees Sikkema en Sely Dijkstra trouwden in het gemeentehuis van het Friese Kollum. 

Kees groeide op in het dorpje Visvliet aan de Fries-Groningse grens in een gezin met vijf kinderen. Sely komt uit een gezin met elf kinderen en bracht haar jeugd door in Oudwoude. Voor hun huwelijk werkte Kees als bakker. Sely hielp haar ouders in de huishouding.

In 1957 was woonruimte schaars in Groningen. Toen er in Hasselt een dienstwoning vrij kwam bij de landbouwcoöperatie zijn Kees en Sely verhuisd. Kees kon aan de slag bij de bakkerij van de landbouwcoöperatie.  In 1964 kregen Kees en Sely de kans om een sigarenzaak over te nemen in de Ridderstraat. Ook voor klein-lederwaren, strippenkaarten en lectuur kon men bij Kees en Sely terecht. Met veel enthousiasme hebben zij de winkel tot en met 1995 gerund. Kees en Sely genoten van de contacten met de klanten. Kees zegt: “Ik was naast eigenaar van de winkel soms ook  psycholoog.“

Sely zingt graag in een zangkoor en houdt van puzzelen. Daarnaast is zij zeer creatief. Kees is vrijwillig actief geweest in het kerkenwerk en was secretaris van de winkeliersvereniging.  Ook houdt hij alle digitale ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Hij blijft zo goed in contact met zijn kinderen en kleinkinderen.

Kees en Sely kregen drie kinderen. Het gezin Sikkema is in de loop der jaren uitgebreid met negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Dankbaar kijkt het echtpaar terug op de 60 jaar die ze samen mochten beleven.  “Het geheim van ons huwelijk is geven en nemen, verdraagzaamheid naar elkaar toe en een wijde blik”, aldus Kees.

Het huwelijksjubileum is gevierd in familie- en vriendenkring.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour