25 september 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Moderne informatie op oude Hasselter monumenten

Geplaatst op: 29 juni 2017

Buitenlandse toeristen lezen binnenkort in het Engels of Duits over de vele Hasselter monumenten. Nieuwe informatieborden worden uitgerust met een chipje, waarmee toeristen informatie naar hun smartphone halen. Ze zien dan in de taal van hun keuze meer over de monumenten waar ze voor staan.

Deze noviteit is onderdeel van een project van TIP Hasselt. “Wij zijn bezig met het vervangen van de bruine informatieborden in Hasselt. Die zijn twintig jaar oud en sommige zijn niet meer te lezen. Momenteel werken we aan de eerste fase. Tijdens de Open Monumentendag van 9 september hopen we het eerste bordje met de app te presenteren”, vertelt Wim Zwitser van Tip Hasselt.

Volgens hem is de meertalige informatie een logisch gevolg van de ontwikkelingen van de laatste jaren. “We zien steeds meer buitenlandse toeristen in Hasselt. Veel Belgen en Duitsers vooral. Dat moet te maken hebben met de promotie van Marketing Oost die op die landen is gericht. Vanwege die trend werken we ook aan Engelstalige en Duitstalige folders en brochures”, aldus Zwitser.

Hij is sinds dit jaar geen voorzitter meer van Tip Hasselt, maar werkt als vrijwilliger nog mee aan een aantal activiteiten. Zo is hij nog betrokken bij de organisatie van de Open Monumentendag op 9 september. Nieuw onderdeel daarvan is het gebruik van vijf Solexen, die Kontento beschikbaar heeft gesteld. Bezoekers kunnen gratis gebruikmaken van de brommertjes als ze minimaal vijf monumenten bezoeken.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore