21 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Sfeer en vlees proeven bij MTC

Geplaatst op: 1 juli 2017

De motortourclub (MTC) is toegankelijk voor iedereen, vindt voorzitter Janko van der Stouw. De club houdt vandaag open dag, en heel Hasselt mag komen. “We willen hiermee mensen aanmoedigen om hier te komen”, zegt Van der Stouw. “Iedereen kan vrijblijvend komen kijken en de sfeer proeven.”

Letterlijk proeven, want ook een barbecue met hamburgers, worsten en wat dies meer zij ontbreekt niet. “Er zijn hamburgers klaar”, klinkt er vanaf de barbecue. Er wordt weinig geluisterd, de aanwezigen hebben hun aandacht bij het behendigheidsparcours. 

Dat is al sinds 2006 vaste prik, vertelt Van der Stouw. “Je kunt daarmee je beheersing een beetje bijhouden, het heeft alle dingen die je met het examen ook krijgt.”

Deelnemers moeten onder meer een kleine slalom doen, over de ‘wipwap’ en een balletje in een buis gooien en opvangen. Voor de ‘remtest’ zakken bijna alle deelnemers. Twee buizen liggen op pionnen, en de laatste daarvan moet daar blijven liggen. Meestal staat de motor net te laat stil, en valt niet alleen de eerste maar ook de tweede buis op de grond. 

Soms leidt het parcours tot veel hilariteit. “Hij kan wel een wheelie trekken, maar geen kleine slalom”, schertst een toeschouwer. Soms leidt het ook tot andere reacties, als een deelneemster ondersteboven gaat met de motor. De schrik is van korte deur, al snel staat alles weer rechtop.

Het weer leek zaterdagmorgen behoorlijk tegen te vallen. Als het parcours begint, is er echter geen vuiltje meer aan de lucht. De motorclub kan van start met de open dag.

Die is georganiseerd om de motorclub een beetje bekendheid te geven. “Mensen mogen met ons vrijblijvend toertochten meerijden, ze hoeven echt niet meteen lid te worden”, zegt Van der Stouw, die denkt dat er vaak sprake is van drempelvrees. 

“Een motorclub heeft misschien een rare naam, maar bij ons is het heel gemoedelijk. Jong en oud is bij ons geliefd en gewenst. Wij proberen de drempelvrees naar beneden te krijgen. Je mag gerust vrijblijvend mee met een weekendje weg. Vind je het leuk, dan kun je alsnog lid worden.”

De motorclub vergrijst een beetje, dus er mogen we wat leden bij van de voorzitter. “Het zit em niet in de kosten, en je moet niks”, verzekert hij. “En we zorgen dat we met z’n allen uitgaan en met z’n allen thuiskomen.”

De weersomstandigheden van de hele week en vanmorgen zorgden ervoor dat ook veel leden niet kwamen. “Die wilden geen nat pak, en dat is ook begrijpelijk.” De club stond nog op het punt om de middag af te blazen. “Maar er hebben toch nog wat leden meegedaan.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore