16 april 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bewoners hebben zin om naar Lakenweide te trekken

Geplaatst op: 6 juli 2017

Ze hebben er zin in om te verhuizen naar Hasselt Om de Weede. Jelle Woord en Ilona Scholten tekenden rond februari in voor een woning in het nieuwe deel Lakenweide. “Een week later kregen we bericht dat we op gesprek konden komen en kiezen in wat voor woning we wilden”, vertelt Scholten.

De twee wonen momenteel in Zwolle en werken allebei in Hasselt. “We wonen nu in een flat, maar dat is niet alles”, zegt Woord. “Het is meer een tijdelijke oplossing.” Het stel ging neuzen op internet en stuitte op de Lakenweide. “Ik vond het er wel interessant uitzien.”

Scholten beaamt dat. “Het plan ziet er mooi uit. Ik vind dat ze mooie stenen gebruiken en ook mooi dat we geen standaard rood dak krijgen, maar een antracietkleurig.” Woord ziet nog een voordeel: “Het wordt kindvriendelijk, zoals we het bekeken hebben.”

Woord en Scholten zijn beiden buitenmensen, wat in Lakenweide goed past. “Het is fijn dat we hier straks naar buiten kunnen en een groenstrook krijgen, zodat we voor het huis ook nog wat kunnen doen.”

Volgens de architect is daar ook bewust voor gekozen: “We hebben hier gekozen voor het Vaartparkwonen: een lommerrijke, groene omgeving, met een meer dorpse en landelijke uitstraling dan bijvoorbeeld Stadshagen.”

Juist die wijk is ‘hofleverancier’ voor Hasselt Om de Weede, zo blijkt uit een toespraak van wethouder Gerrit Knol, die donderdagmiddag de symbolische eerste steen voor Lakenweide legde. “Er komen veel mensen uit Stadshagen hiernaartoe”, merkt hij op. “Je kunt hier je kinderen tenminste veilig op de fiets naar school brengen.”

De bouw van de woningen is al gestart, maar voordat Woord en Scholten er in kunnen moeten er nog wel wat stenen gelegd worden. In Lakenweide komen 47 woningen, zowel rijtjes- als twee-onder-een-kaphuizen. De eerste twaalf daarvan moeten begin 2018 klaar zijn. Voor de beide Zwollenaren is wat langer wachten; zij vallen in de tweede fase, waarvan de bouw in oktober start.

“Ik denk dat we er rond de bouwvak volgend jaar in kunnen”, verwacht Woord. En hij heeft er zin in: “Op een balkon kun je niet barbecueën, hier wel.” Scholten ziet daar wel brood in: “Misschien zelfs wel met de buren. In een rijtjeswoning maak je toch makkelijker contact dan in een flat.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour