19 september 2020 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Irene piekte op juiste moment in Kerkrade

Geplaatst op: 17 juli 2017

Irene marcherend en musicerend door het Parkstad Limburgstadion zaterdag

Irene verscheen zaterdag voor de achtste keer op het toneel van de ‘champions league’ binnen de fanfarewereld. De laatste keer, in 2013, pakte het korps een zilveren medaille. Dat wilden ze deze editie verbeteren, wat tot grote opluchting is gelukt. Want vooraf was er wat rumoer over de zeer kritische jury, en leek het inmiddels behaalde goud geen zekerheid.

Verdeeld over vier weekenden vertonen allerlei korpsen uit binnen- en buitenland haar kunsten in verschillende categorieën. “Wij zagen dat een goed korps, OBK uit Bennekom, vorige week maar 67 punten hadden gehaald, wat brons is. In Elburg onlangs had OBK nog goed gepresteerd”, vertelt Irene-slagwerker Jan Admiraal.

Maar wat nu bleek was dat de WMC-jury deze editie veel meer gefocust was op puur de muzikale uitvoering boven het visuele aspect. “En dat zit dus bij ons wel goed”, zegt een trotse Admiraal. “En we wisten op het juiste moment te pieken. Ik liep mee met bekkens, en toen we rondliepen voelde ik het ook: ‘dit zit wel goed’.”

Irene deelde met een score van 80,80 punten zaterdag het hoogste podium met drie andere bands. Deze hadden scores tussen de 81 en 88 punten. Dat deze andere bands nog beter presteerden heeft volgens Admiraal ook te maken met het verschil in beleid. “We kwamen naar Kerkrade met alleen onze eigen mensen. We stellen ook geen hoge limieten om deel te nemen binnen Irene. Veel andere verenigingen hanteren een leeftijdslimiet bijvoorbeeld en ronselen ook leden bij andere verenigingen. Dat staat hen natuurlijk vrij om te doen.”

Het WMC heeft nog twee weekenden staan in juli. Hasselts Fanfare neemt 22 juli met de drumband deel binnen dezelfde categorie als Irene. Voor Irene is de vakantie nu aangebroken, met Euifeest in de agenda als eerste optreden. Daarna kijkt de vereniging vooral uit naar het grote jubileumconcert op 4 november.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore