23 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Wietvondst Handelsweg: buren roken al langer vreemde lucht

Geplaatst op: 18 juli 2017

Aan de Handelsweg is dinsdag een actieve hennepkwekerij opgerold. Die zat in een bedrijfsverzamelgebouw. Een medewerker van een nabijgelegen bedrijf zegt al anderhalf jaar een vreemde lucht te ruiken. “We hebben het een jaar lang regelmatig gemeld. Nu hebben andere buren gebeld, want hen viel de opmerkelijke lucht ook op. En daarop is actie gevolgd.”

De politie trof 400 planten aan, vertelt woordvoerder Ruud Visser. “Ook lag er 15 tot 20 kilo henneptoppen te drogen. Ervan uitgaande dat dat van een eerdere oogst is, zal de kwekerij er al langere tijd gezeten hebben. Maar dat gaat samen op met het stroomverbruik, dat gaan we nu onderzoeken. Want op die manier kun je terugregisseren tot het uur.” Overigens werd die stroom illegaal afgetapt. Er is nog niemand aangehouden vanwege de kwekerij, maar de politie sluit aanhoudingen niet uit.

Volgens de opgeluchte medewerker van de naastgelegen beddenzaak heeft de brandweer, die metingen kwam verrichten, ook koolmonoxide gemeten. “Ook niet ongevaarlijk voor andere gebruikers van het pand”, vindt hij. Visser reageert dat koolmonoxide vrijkomt bij het proces van hennepteelt. “Soms wordt het ook ingezet om het groeiproces te versnellen, maar het is mij niet bekend of dat hier ook is gebeurd.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour