22 september 2020 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Kijk zo’n opduwer, dat lijkt mij wel mooi’

Geplaatst op: 27 juli 2017

Ze hebben alledrie een klein bootje met buitenboordmotor. Melvin van de Velde (14), Fabian Spoelder(15) en Jarno Boschman (14) staan zich met de start van Hassailt te vergapen aan de prachtige schepen die vanaf het Zwarte Water de grachten binnenvaren. Ze zijn tevreden met hun bootjes, maar dromen ervan ooit eens een groter model aan te kunnen schaffen.

De meeste Hassailt-bezoekers hebben de ogen gericht op de ingang van de grachten. De drie Hasselter jongens turen vanaf de fiets over rivier op zoek naar fraaie schepen die passeren. Jarno ziet zich graag in een grote sloep rondvaren: “Kijk zo lang als die sleepboot daar, een metertje of 6 à 7. Maar goed zoiets kost al gauw 8000 euro of zoiets, daar kan ik nog even voor sparen”. Fabian zou toch voor wat voor rustiekers gaan: “kijk zo’n opduwer, dat lijkt mij wel mooi.”

“Ik heb de boot vooral gekocht om dat ik het bij het zwembad altijd veel te druk vind. Nu met de boot varen we naar strandjes, richting Zwolle bijvoorbeeld. Daar kun je mooi rustig zwemmen”, legt Jarno uit.

Melvin is nog maar twee weken eigenaar van een eigen boot. Hij heeft 4 pk er achter hangen net als Jarno. Beiden wijzen naar Fabian. “Hij heeft 9,9, die vaart ons er allebei uit als hij wil.”

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore