20 juni 2021 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Terug op het oude nest tijdens Hassailt

Geplaatst op: 27 juli 2017

Jet (l) en vriend Jeroen rechts van haar

Net als met Euifeest is Hassailt een evenement dat geboren en getogen Hasselters die zijn uitgewaaid, terug brengt op het oude nest. Zo is het ook voor Jet van Hasselt. De helft van haar leven woont zij al in Zwolle. Deze vijfde editie van Hassailt is voor haar pas de eerste die zij zelf meemaakt. “Dit is echt Hasselt hè, ik kijk om me heen en zie toch heel veel bekenden langslopen; hé is dat niet de neef van die en dat niet een zus van die…”

Met haar ouders Wout en Jannie heeft ze,  tijdens de binnenkomst van de schepen donderdag, een fraai plekje geconfisqueerd voor het huis van broer Albert-Jan. Jet zit met haar vriend Jeroen Vinkenvleugel vanaf de Brouwersgracht te genieten van alle historische vaartuigen die passeren. “Dit doet me denken aan de grensmarkt in Dinxperlo”, vertelt de geboren Achterhoeker. “Ach nee, dit is toch heel anders met die schepen”, onderbreekt Jet. “Ja, maar die knusse sfeer met de braderie heeft er wel wat van weg toch?”, meent Jeroen. “Niet te hard hè!”, grapt de familie Van Hasselt als de ‘Helleveeg’ uit Loosduinen met bovengemiddelde snelheid langsvaart.

De sfeer onder schippers en publiek is ontspannen en uitgelaten. Bij de Van Hasselts en veel gezelschappen langs de gracht zijn de eerste biertjes aan de lip gezet en de eerste wijnflessen ontkurkt. De eerste dag van Hassailt is een feest, voor bezoekers, schippers, bewoners en ook voormalige Hasselters. Dat belooft nog veel gezelligheid, nostalgie en bijzondere ontmoetingen komend weekend.

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore