28 september 2020 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jonge zeilers testen talent op tweede dag Hassailt

Geplaatst op: 28 juli 2017

Het gaat Rens Wursten voor de wind

Voor kinderen die zelf eens wilden zeilen waren het vrijdagochtend perfecte omstandigheden op de tweede dag van Hassailt. De wind is ideaal voor jongelui die onder begeleiding het ‘ruime sop’ kiezen van de Binnengracht. De elfjarige Rens Wursten zeilt voor het eerst en lijkt er aanleg voor te hebben.

De instructeur van de Zwolse zeilclub Opti Club vertelt meerdere jongens hoe ze moeten zitten in de boot. “In een zeilboot ga je aan de zijkant van de boot zitten”, legt de instructeur uit. “Succes Rens!”, roept zijn moeder hem toe. Geconcentreerd zeilt Rens zijn rondjes die ook veel plezier beleeft aan zijn eerste zeiltocht. Het gaat de jonge Hasselter goed af en hij heeft er zichtbaar lol in. “Ik mag nog een sport kiezen. Misschien ga ik wel zeilen”, vertelt Rens als hij weer aan wal is gestapt. De instructeur trekt Rens graag over de streep: “Hij heeft er veel gevoel voor.”

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore