22 september 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oogstdag met De Veldschuur in de Euifeestweek

Geplaatst op: 31 juli 2017

Midden in de Euifeestweek wordt bij de De Veldschuur traditiegetrouw de Oogstdag gehouden. Op woensdag 30 augustus is het weer dorsen, wannen en hakselen op het roggeveldje van Johannes ten Klooster in Zwartewatersklooster.

Vrijwilligers van De Veldschuur zijn op zoek naar extra hulp bij het oogsten. Maar gewoon genieten van alle bedrijvigheid onder het genot van een kopje koffie of iets lekkers uit de oven en de pan is ook mogelijk.

Doel is om de traditie van het roggeveldje in Zwartewaterklooster in stand te houden. Een aantal jaren geleden hebben we Ten Klooster aangeboden om hem te helpen met ploegen, zaaien, maaien en dorsen van de rogge. Dit alles gebeurt ouderwets met de hand. Naast het roggedorsen en stro hakselen, kunt er ook touw worden gedraaid in de touwslagerij.

De toegang tot het oogstfeest rondom De Veldschuur is vrij; voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

De aanvang is 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore