25 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Open leeszaal bieb nu een multifunctionele ruimte

Geplaatst op: 1 augustus 2017

De bieb heeft weer een grote open leeszaal voor multifunctioneel gebruik gekregen. Vorige week is de wand eruit gebroken die de leeszaal en de bibliotheek van elkaar scheidde. Daarvoor in de plaats is een uitschuifbare glaswand geplaatst. Groot voordeel van deze verbouwing is dat de leeszaal nog steeds kan worden afgesloten indien nodig, maar dat het wel blijft profiteren van het daglicht uit de bibliotheek

Het project is voor veruit het grootste deel gefinancierd met 10.000 euro subsidie van het Oranjefonds.
Grote kartrekker van de ombouw is het SCAB geweest, dan vanaf nu vrijwel al haar activiteiten weer terugbrengt naar bibliotheek. Zo nestelt de culturele stichting zich weer op de locatie waar vanuit het is ontstaan. Niet alleen de SCAB is gebaat bij de verbouwing, maar ook andere clubs die samenkomen in de bibliotheek kunnen de vruchten ervan plukken.

Zo zal Fotoclub Positief er ook gebruik van maken en is het geschikt voor Eenvoudig Lezen voor laaggeletterden en de voorleesmiddagen. Vanuit de gemeente komt er ook een informatiepunt voor het Sociaal Domein. Hiermee wil de overheid de drempel verlagen voor burgers die zijn gebaat zijn bij een vorm van zorg.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour