25 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Politie: overleg met buren over parkeren caravans

Geplaatst op: 5 augustus 2017

De Zwartewaterlandse Politie krijgt deze periode regelmatig vragen over het parkeren van caravans of andere kampeerwagens op de openbare weg. Wat blijkt is dat niet voor iedereen bekend is dat hier regels voor zijn. Zo is het verboden om onder andere een caravan langer dan 3 achtereenvolgende dagen op de openbare weg te plaatsen.

Toch is dat voor de politie geen reden om extra controles uit te voeren in de buurten. Zij hebben de ervaring dat in overleg met buren veel mogelijk is. Mochten er onverhoopt toch klachten zijn over een caravan die langdurig ergens staat geparkeerd en waar hinder van is, dan kan men zich melden bij de gemeente. Advies is dat pas te doen als het aanspreken van de eigenaar van deze caravan geen effect heeft gehad.

Gepubliceerd door Bas Jansen

2 reacties op “Politie: overleg met buren over parkeren caravans”

  1. De des betreffende caravan stond maar 4 dagen voor de deur. Iedereen kon makkelijk met de auto er langs. En als dit niet het geval mocht zijn kan men rustig bij ons persoonlijk aan komen. Er is heus wat te regelen. Wat parkeren betreft is onzin. We hebben onze andere auto er ook erachter staan. Aangezien we niet met elkaar kunnen is de jaloezie groot. Omdat desbetreffende persoon zelf graag een caravan had willen hebben…..

  2. Het heeft bij ons geen effect de buurman heeft plaat voor zijn hoofd. Caravan staat week voor de deur en ze doen er per dag een half uurtje wat in. Je kunt de auto niet kwijt inde straat of op parkeer plaats

Contour