20 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselter Barones vaart Europees kampioenen door Utrecht

Geplaatst op: 7 augustus 2017

De 'Barones' werd vorig jaar ook gebruikt bij de huldiging van Anna van der Breggen. Tekst en foto: Erik Eenkhoorn

Het Nederlandse vrouwenelftal van bondscoach Sarina Wiegman is maandagavond gehuldigd in Utrecht. Tijdens de huldiging van de voetbalsters werd er een kleine vaartocht gemaakt met het Hasselter schip De Barones. Het beunschip is in 2016 gebruikt tijdens de rondvaart op de Thorbeckegracht tijdens het bezoek van het koninklijk paar aan Zwolle.

In augustus vorig jaar mocht het schip van Thecla Bodewes, eigenaar van de scheepswerf Bodewes, olympisch kampioene Anna van der Breggen door de Hasselter grachten varen.

De vaartocht was niet lang vanavond. Radio 1 presentator Jurjen van den Berg grapte in het Radio 1-programma De Ochtend, dat, dat was omdat er niet zoveel woonboten langs de gracht lagen. Hij doelde op de huldiging van de mannen die in 1988 het EK wonnen van de toenmalige Sovjet-Unie waarbij een woonboot zo vol stond dat hij dreigde te zinken.

Twaalfduizend mensen kwamen maandagavond bijeen in het Utrechtse Park Lepelenburg. Het park werd gesloten en mensen werd geadviseerd om in de stad te gaan kijken naar de verschillende grote schermen die opgesteld stonden. In totaal waren er zeker 22.000 oranjefans op de been.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Hasselter Barones vaart Europees kampioenen door Utrecht”

  1. dat maakt het allemaal dubbel zo mooi; De Kampioen meiden en onze Hasselter Barones. Knap werk !

Contour