25 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Van der Plaats geeft Euifeestconcert

Geplaatst op: 19 augustus 2017

Sinds 2010 komt de talentvolle organist, Gerwin van der Plaats (Kampen), het Euifeest in Hasselt opluisteren met een lichtvoetig concert op  het Holthuisorgel. De uitvoering vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 augustus om 16.00 uur in de Ichthuskerk aan de Kastanjelaan.

Het programma  opent en sluit hij af met een koraalfantasie over een bekend geestelijk lied. Daartussen komen verschillende componisten aan de beurt o.a. Bach, Donizetti, Dvorák,  Lefébure-Wély, Rawsthorne, Gounod, Dubois en Karg-Elert. Orkestwerken worden door hem bewerkt tot fraaie orgelmuziek. Zo heeft hij een paar jaar geleden de toccata van Bach in een swingend jasje van Porter Heaps gegoten. Ook heeft hij furore gemaakt op het bevrijdingsconcert van het  Hasselts Mannenkoor in 2015 met een mooie fantasie over het beroemde lied van Vera Lynn samen met sopraan Clara de Vries. Zijn programma is zeer toegankelijk. Hij wil de luisteraar een plezier doen.

Gerwin(1977) begeleidde al op jonge leeftijd kerkdiensten. Zijn orgeldocenten waren o.a. de Rotterdamse stadsorganist van de Laurenskerk Geert Bierling,  Harry Hamer en Herman van Vliet. Hij heeft gestudeerd aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Naast het kerkorgel beleeft hij veel plezier aan het theaterorgel. Zang heeft ook zijn voorliefde. Hij heeft een 5 tal koren onder zijn hoede waaronder het Kamper Mannenkoor DEV , waarmee hij  ook in het buitenland optreedt.

Dit concert wordt georganiseerd door de orgelcommissie van de Ichthuskerk. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegang is vrij.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour