22 september 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Groeten vanuit het Zwarte Woud

Geplaatst op: 28 augustus 2017

Vanuit het Duitse Zwarte Woud ontvingen wij een inzending van de vakantiefotowedstrijd van Martien Wursten. Hierbij leverde Martien onderstaand verslag bij de foto. Ook kans maken? Stuur dan een vakantiefoto naar redactie@hasseltactueel.nl

“Het Zwarte Woud heeft veel meer te bieden dan alleen ‘zwart’ woud. Deze zomervakantie probeerden we al fietsend zoveel mogelijk eyecatchers te bereiken in de omgeving van onze camping in Sankt Peter. U kunt hierbij denken aan de  de Feldberg Turm ( 1493m) , de Kandel Turm, de Schauinsland Turm.

Maar soms kom je de mooie plaatjes ook op heel onverwachte plekken tegen. Al fietsend en langzaam klimmend over de mooie slingerende provinciale weg door het dal op de foto, zagen we op een gegeven moment een kerk boven op een heuvel.

Er was op die plek echter geen stad of dorp te ontdekken. Thuis op de camping de kerk opgezocht op de fietsrouteplanner en de volgende dag die plek via een fietstochtje opgezocht. Het kerkje lag aan het eind van een doodlopende weg. Het was er eigenlijk best druk met toeristen vonden wij. De reden: het bleek een bekend bedevaartsoord te zijn, namelijk Maria Lindenberg. Wat ons op deze plek vooral aansprak was het schitterende uitzicht op het dal. Het geeft precies weer waarom dit gedeelte van het Zwarte Woud ons zo aantrekt, namelijk de glooiende landschappen met afwisselend bossen en graslanden met de bijbehorende boerderijen.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore