20 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bezorger Bob in het zonnetje

Geplaatst op: 1 september 2017

Bob de Haan, bekend als de pakketbezorger van Hasselt, werd vanmiddag door de bewoners van de ‘Postweg’ in het zonnetje gezet. Een gedeelte van de Sikkel is naar die naam omgedoopt vanwege het Euifeest. “Het idee is ontstaan op een verjaardag”, vertellen een paar buurtbewoners.

En dat liep een beetje uit de hand. Een heuse postbus, opgedoken uit Zwolle, van een weggeefhoek op Facebook, werd neergezet. De letters LOL die eropstonden, werden ‘verspoten’ naar Bob. Een brievenbus voor Bob. Veel mensen namen de gelegenheid te baat om er iets in te gooien.

Vanmiddag werd de bus leeggehaald. Veel post bleek er in te zitten voor Bob. En zelfs een pakketje: een shirt met het PostNL-logo maar dan met de letters BobNL.

Bob is verklaard tot de held van de buurt. “Hij bezorgt zelfs nog iets als je bij een vriendin op een verjaardag zit”, lacht iemand. “Hij loopt altijd drie stappen harder dan nodig is”, vult Hans Jansen aan, ook een van de buurtbewoners. Door zijn buren wordt Bob dan ook veel geprezen: “Hij is amicaal, rustig, nooit chagrijnig en denkt altijd mee.”

Van de hele festiviteit krijgt Bob zelfs het idee een cultstatus te hebben. “Nu wel ja”, lacht hij. “Maar beter zo dan dat ze klagen. Nu ga ik elke dag met plezier naar m’n werk.”

En dat doet hij in Hasselt al ruim drie jaar. Aan stoppen denkt hij nog niet. “Als het aan mij ligt, blijf ik hier rijden.” En dat zou nog weleens zou kunnen zijn; het wordt steeds drukker. “Er zijn hier bijna geen winkels, dus dan gaan mensen via internet bestellen.”

Vanavond heeft Bob wat te lezen in ieder geval. “Dit is hartstikke mooi. Waardering voor het werk dat je doet.”

Gepubliceerd door admin

3 reacties op “Bezorger Bob in het zonnetje”

  1. Ome Bob in the picture… Wat een leuk initiatief voor zo’n harde werker en geweldige man. Je verdient het ome Bob en ga er maar lekker van nagenieten!

  2. Super trots op nze broer en zwager Bob! Je bent een topper! Dit heeft hij zeker verdient.

    Jan en Jacqueline de Haan

Contour