18 september 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Molen open op Monumentendag

Geplaatst op: 3 september 2017

Korenmolen De Zwaluw verwelkomt zaterdag bezoekers in de prachtig gerestaureerde molen. Op deze Monumentendag is de molen aan de Stenendijk van 10.00 uur tot 16.00 uur open voor het publiek. De molenaars  geven rondleidingen en vertellen alles over de restauratie en de werking van de nieuwe wieken. Na de rondleiding is er zoals altijd weer een kopje koffie of thee met een overheerlijke pannenkoek.

Niet alleen de molen ziet er weer fantastisch uit, ook het  Pakhuis heeft een opknapbeurt ondergaan. Zo zijn onder andere de ramen die van oudsher in de achtergevel hebben gezeten weer teruggeplaatst en is er een halletje gebouwd bij de trapopgang.

Er zijn tal van activiteiten voor de jeugd:  je kunt je molenkennis testen en een mooie kleurplaat of een molentje maken. Voor de allerkleinsten is er op de zolder van het Pakhuis een spannende film over de Molenmuis! In de molen wordt een film vertoond van de werkzaamheden tijdens de restauratie en natuurlijk is er weer een boekenmarkt.

Ook op het gezellige molenplein is weer van alles te beleven. Van 10.00 tot 11.00 is er een optreden van het Jeugdorkest van Irene en om 12.30 uur kan er genoten worden van de warme klanken van het Hasselt’s Mannenkoor. Verder zijn er diverse kraampjes en kan er gesmuld worden van de vers gebakken pannenkoeken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore