26 september 2020 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

CDA wil gevaarlijke oversteekpunten aanpakken

Geplaatst op: 4 september 2017

CDA Zwartewaterland brengt in kaart welke gevaarlijke oversteekpunten er op de school-thuisroute in Genemuiden, Zwartsluis, Hasselt en de kleine kernen zoals Kamperzeedijk zijn. De partij roept inwoners op om deze punten met hen te delen. Nu de scholen weer zijn begonnen, is het volgens fractievoorzitter Margreet Bosma goed om te kijken hoe de verkeersveiligheid vergroot kan worden, want ‘ieder kind heeft recht om veilig naar school te kunnen’.

Deze gevaarlijke oversteekpunten kunnen doorgegeven worden via fractie@zwartewaterland.cda.nl. De partij zal de inzendingen ook meenemen bij het schrijven van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

De verkeersveiligheid moet volgens Bosma de komende jaren meer prioriteit krijgen in Zwartewaterland. Ouders moeten onbezorgd hun kinderen naar school kunnen brengen en zelfstandig naar school kunnen laten gaan en dat is helaas nog niet overal het geval.

Volgens Veilig Verkeer Nederland zijn er bij bijna een derde van de scholen in Nederland gevaarlijke oversteekplaatsen op de school-thuisroute.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore