22 september 2020 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kankerbestrijding collecteert deze week

Geplaatst op: 4 september 2017

Deze week kan iedereen in Hasselt een collectant aan de deur verwachten van KWF Kankerbestrijding. De collectanten gaan langs de huishoudens om geld in te zamelen voor nieuwe doorbraken in kankeronderzoek. Nog steeds krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. Het opgehaalde geld wordt besteed aan de drie missiedoelen van KWF Kankerbestrijding: meer genezing, minder kanker door preventie, en een betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten.

Omdat steeds minder mensen kleingeld in huis hebben, is KWF volop bezig met verschillende betaalmogelijkheden. In 56 gemeenten wordt er een test gedaan met een innovatieve collectebus, waarmee op 3 manieren geld kan worden gegeven: contactloos, met pin, en ook contant. Deze pilot is een initiatief van 21 goede doelen, die zich samen inzetten voor de vernieuwing van de collecte. De bussen worden na de KWF-collecteweek doorgegeven aan de volgende organisatie die gaat collecteren. Op deze manier worden de bussen optimaal ingezet.

Bovendien heeft KWF in aanvulling op de reguliere collecte nu ook een digitale collectebus die via Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp en e-mail gedeeld kan worden. Zo kunnen vrienden, familie en collega’s gemakkelijk en anoniem, een gift doen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore