25 september 2020 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Onderzoek: staat gebouw Prins Willem Alexanderschool goed

Geplaatst op: 12 september 2017

Het college van B en W komt nog dit jaar met een concreet voorstel over de toekomst van het gebouw van de Prins Willem Alexanderschool. Uit onderzoek dat in juli is afgerond blijkt in ieder geval dat technische staat van de school in orde is. Dat geldt ook voor de Arembergschool in Zwartsluis.

De gemeente laat de conditie van wat oudere scholen in Zwartewaterland onderzoeken. De twee scholen waren het eerst aan de beurt. Een bureau uit Meppel heeft vastgesteld dat de technische staat goed is en heeft drie scenario’s uitgewerkt voor de toekomst. Dat zijn met onderhoud zorgen dat de scholen nog tien jaar mee kunnen, nieuwbouw en duurzame verbeteringen aanbrengen, zodat de gebouwen nog 25 jaar mee kunnen.

De gemeente bespreekt de uitkomsten van het onderzoeken met de schoolbesturen. Omdat de staat van de twee gebouwen goed is, lijkt nieuwbouw geen optie.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore