23 september 2020 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kamp op bezoek bij Condor

Geplaatst op: 18 september 2017

Minister Henk Kamp van Economische Zaken bracht maandag een werkbezoek aan Zwartewaterland. Het bezoek richtte zich op de impact van Brexit op het Nederlandse bedrijfsleven. De bewindsman ging hierover in gesprek met lokale internationaal georiënteerde ondernemers. Daarnaast liet hij zich bij Condor Carpets BV, Hamat BV en Verhoek Internationaal Transport BV informeren over de nieuwste technische ontwikkelingen, ambities en toekomstverwachtingen. De afsluiting van het bezoek bestond uit een informele ontmoeting met voormalig tapijtfabrikanten.

Vanuit de tapijtindustrie bestond de wens om in breder verband eens van gedachten te wisselen over de impact van Brexit op het bedrijfsleven en de gevolgen daarvan voor de Europese handelsrelaties. Bij de minister leefde al langere tijd de behoefte om de nieuwste ontwikkelingen in de tapijtindustrie in Genemuiden eens met eigen ogen te aanschouwen. Beide wensen werden samengebracht in een werkbezoek.

De fabrikanten waren erg blij met de bereidheid van de minister om met hen te spreken over Brexit. Vanuit de tapijtsector namen de heren Johan van Lente (Betap), Robbert Wapstra (Edel), Herbert Altena (Hamat), Martin Mulder (Rinos), Harrie Timmerman (Robusta) Gerrit Hoekman en Wim Mooiweer (Condor/VeBe) deel aan de bespreking. De transportsector werd vertegenwoordigd door Jan en Henk Verhoek (Verhoek Transport).

Het werkbezoek, waarbij vanuit de gemeente burgemeester Eddy Bilder en wethouder Dick Visserman vertegenwoordigd waren, begon met een bedrijfsbezoek bij Condor Carpets BV in Hasselt. Na een bedrijfspresentatie en een rondleiding door de fabriek kreeg het werkbezoek een vervolg bij Hamat BV in Genemuiden. Hier werd onder andere de nieuwe, 26 meter hoge en volledig geautomatiseerde expeditiehal bekeken. Dat de tapijtsector volop in ontwikkeling is blijkt ook uit de ambities van diverse bedrijven. Meerdere bedrijven in Zwartewaterland hebben de intentie om in de nabije toekomst fors uit te breiden. Eén van de fabrikanten start binnenkort met een uitbreiding van maar liefst 6 hectare. Het derde bedrijf op het progamma was Verhoek Internationaal Transport BV. Hier vond ook de Brexit-bespreking plaats. Net als bij Condor en Hamat toonde de minister zich ook hier onder de indruk van de technische ontwikkelingen, innovaties en ambities.

Het bezoek werd afgesloten met een informele ontmoeting met ondernemers van weleer uit de tapijtsector. Minister Kamp was in de jaren 70 werkzaam bij de firma Veton BV in Enschede. Tot zijn taken behoorde de verkoop van tapijtgarens aan de Genemuider tapijtfabrikanten. Eenmaal in Genemuiden maakte minister Kamp graag van de gelegenheid gebruik om zijn zakenrelaties van toen Jan Timmerman, Helmich Visscher, Karst de Lange Ezn en Albert van Lente nog eens te ontmoeten.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore