19 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselters vinden kruising Malcorpslaan gevaarlijk

Geplaatst op: 19 september 2017

Fietsers en voetgangers in Zwartewaterland moeten beter worden beschermd. Dat is de conclusie die Margreet Bosma van het CDA trekt na een inloopavond in De Sluuspoort. Vanuit alle kernen van Zwartewaterland kwamen veel inwoners naar Zwartsluis om verkeersknelpunten te melden.

Als Hasselter knelpunt kwam onder meer de kruising Burg. Malcorpslaan-H. van Viandenstraat aan bod. “Bij deze kruising ligt de oversteek schuin naar de brug en gaan de fietsers gelijk met de auto’s door de verkeerslichten. Samen oversteken met voetgangers zou een simpele oplossing zijn”, zegt Bosma. In Zwartsluis werd de onveilige kruising bij de Coop supermarkt genoemd. Bewoners zouden daar graag verkeerslichten zien.

Het CDA gaat de input van maandag ordenen en vervolgens aanbieden aan het college. Een bureau inschakelen om onderzoek te doen, vinden de aanwezigen van maandag niet nodig, zegt Bosma. “Het zou een idee zijn wanneer we vanuit elke kern en het buitengebied een vertegenwoordiger zouden kunnen krijgen om met het college in gesprek te gaan over mogelijkheden en kansen om het verkeer veilig te maken voor alle weggebruikers.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 reacties op “Hasselters vinden kruising Malcorpslaan gevaarlijk”

  1. Beste inwoner van Hasselt, het plan + tekening van hoe het er allemaal uit moet komen te zien , over een eventuele rondweg, ligt al jaren in de koelkast,

  2. Goed plan van het CDA om ook de fietsers en voetgangers centraal te stellen. Simpele oplossingen is een eerste stap. Echter de toename van het auto- en vrachtverkeer zal op langere termijn nog meer druk geven op dit kruispunt. Denk bijvoorbeeld aan de groei van Stadshagen. Er zal ook serieus gekeken moeten worden naar structurele oplossingen op langere termijn. Een optie zou kunnen zijn een rondweg om Hasselt.

Contour