25 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gepassioneerde Keizer trapt zaterdag écht af met Olympia ’28

Geplaatst op: 20 september 2017

Foto's Henk Kuik

Hoofdtrainer Jarrisch Keizer begint zaterdag met Olympia in Rouveen met een frisse selectie aan het competitieseizoen. Maar ook al is dat pas de ‘echte’ start van de nieuwe coach van Hasselter hoofdmacht, zelden heeft een hoofdtrainer van Olympia ’28 zich zo goed kunnen voorbereiden op zijn eerste seizoen.

Keizer was weliswaar al voor de kerst gepresenteerd door de vereniging. Maar de wijze waarop de 39-jarige Meppelaar zich vervolgens heeft gericht op zijn nieuwe opdracht, typeert het echte ‘voetbaldier’ dat Keizer is.

“Er is volgens mij geen week geweest dat ik niet in Hasselt was”, vertelt Keizer met een glimlach op zijn gezicht. Bijna verontschuldigend vertelt hij hoe hij zich op zijn nieuwe uitdaging heeft gestort. Hij beseft dat hij misschien wel bovenmatig toegewijd is aan het trainersvak. Wat hielp was dat zijn toenmalige club Zuidwolde op zondag speelt, waardoor hij op zaterdag vaak een gaatje kon vinden voor Olympia 1. Keizer bekeek wedstrijden van het eerste en tweede elftal, maar stond ook aan de lijn bij een aantal jeugdteams om te zien waar het talent zit onder jonge Olympianen.

“En dan heb ik ook een nog een gezin met jonge kinderen”, vertelt Keizer die zijn vrouw altijd dankbaar is voor de tijd en energie die hij in zijn voetbalpassie kan stoppen. “Zij was er ook bij de eerste oefenwedstrijd tegen DESZ. Dat vind ik ook belangrijk, dat ook zij hier de mensen een beetje leert kennen.”

Keizer had meer clubs waar hij in de winter voor kon kiezen. Om verschillende redenen koos hij voor Olympia’28. “Alles ademt voetbal hier. De club heeft een mooie historie en is binnen het amateurvoetbal een ‘slapende reus’.” Wat ook meespeelde was de wens om nog eens in district Oost te trainen, die nu in vervulling komt.

Na de oefencampagne had Keizer een geslaagde aanloop op de aanstaande competitiestart met de drie afgewerkte bekerduels. Olympia bekert verder als poulewinnaar. “Op papier vond ik het een zware poule”, aldus Keizer. Met voldoening kijkt hij terug op de wedstrijd tegen Swift ’64, waar zijn team een 0-2 achterstand wist om te buigen in een 3-2 winst. “Ik geloofde nog in de winst, en ook de jongens kregen steeds geloof dat een zege er nog in zat.” Wellicht was dat een vrucht van de groepsmoraal waaraan de trainer wilde werken. Keizer belegde in augustus een teambuildingsweekend met de selectie in IJhorst. “Dat doe ik altijd, maar vond ik nu ook wel belangrijk omdat ik merkte dat het een beetje los zand was en er wat verschillende groepjes waren.”

Keizer stelt dat het niveau van zijn selectie, na de vele mutaties, ongeveer gelijk is aan het vorige seizoen. Aan routine moest Olympia wat inleveren, maar de oefenmeester vertrouwt erop dat dit is gecompenseerd met het aantrekken van dertigers Dieter Kroek en John Sanders. Qua jeugd spreekt Keizer over een ‘meevaller’ op het middenveld. “De jonge Patrick Reuvekamp speelde alle bekerwedstrijden in de basis wat mij heel goed bevallen is.”

En wat Keizer van de competitie verwacht? “Zaterdag Rouveen”, antwoord hij stoïcijns. Over het seizoensverloop wil hij geen voorspellingen doen. Lijfsbehoud is de doelstelling van de club, maar in Hasselt wordt natuurlijk gehoopt op meer.

Olympia speelt na een intermezzo van vijf seizoenen weer tegen oosterbuur Rouveen. Keizer heeft zich op de hoogte laten brengen van de staat van de tegenstander. “Daar heb ik mijn mannetje voor”, zegt hij weer met een glimlach. Ook dit typeert Keizer, al is ‘maar’ het Derde Klasse Oost, iedere tegenstander laat hij analyseren door zijn assistent Ronald Kok. Deze professionele aanpak is in de lagere klasses niet alledaags, maar Keizer heeft er goede ervaringen mee opgedaan, zeker ook in zijn tijd bij buurman DESZ.

Rouveen is dus ook bekeken, en heeft volgens Keizer wat ingeleverd aan kwaliteit vergeleken met vorig seizoen maar heeft niets ingeboet aan de bevlogenheid.

De aftrap in Rouveen is zaterdag om 18.00 uur.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour