2 december 2023 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ruitenstraat viert Burendag in het zonnetje

Geplaatst op: 23 september 2017

Burendag heeft voor de Ruitenstraat heel wat te zeggen. De straat is, speciaal voor deze dag, omgetoverd in een waar evenemententerrein. Een springkussen, een rodeostier voor de kinderen, maar ook hamburgers, pannenkoeken en braadworsten zijn er te krijgen. “We zijn gestart met een rommelmarkt. Daarvan kwam weer een rad van fortuin en nu hebben we ook kinderkaartjes”, vertelt Marion Buit van de ‘crew’. Ook het weer werkt deze dag mee.

Met een kinderkaart kunnen kinderen een suikerspin halen, maar ook zich laten schminken en knutselen. “Ze kunnen dit jaar knikkerzakjes maken. Dat doet buurman Bert, samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Vorig jaar begon het balletje te rollen toen een bewoner van de straat een rommelmarkt wilde organiseren. “Haar dochter en ik hebben dat toen opgepakt”, zegt Buit. “Dit jaar is het nog weer groter geworden dan vorig jaar. We vinden het heel gezellig. We hopen ook dat niet alleen de Ruitenstraat, maar ook meer mensen hier komen. Wat ons betreft mag het nog groter.”

De straat is open voor alle Hasselters. Vanavond sluit de straat zelf af. “Dan gaan we met de hele Ruitenstraat een Amerikaanse borrel houden. Iedereen neemt dan wat lekkers mee.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour