22 september 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Geslaagde overname: De Paddestoel wordt De Buurman

Geplaatst op: 3 oktober 2017

De Buurman neemt de plek in van De Paddenstoel. Vanaf 1 november is het pand aan de Hoogstraat nog steeds dé plek voor tweede hands kinder- en vrouwenkleding maar dan met een nieuwe winkelnaam. Marlous Naberman zegt een baan op in de zorg en gaat de kledingzaak runnen. Tegelijk wil Marlous met De Buurman ook een werkervaringsplek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Twee vrouwen die het omgekeerde pad gaan bewandelen praten bij aan de balie in wat nu nog De Paddenstoel heet. Ria is een waardevolle ervaring rijker, Marlous verheugt zich op de spannende uitdaging die zij voor de boeg heeft.

Voor de zomervakantie besloot Ria dat De Paddenstoel te veel van haar vroeg voor de inkomsten die zij ontving. Ze plaatste een oproep waarin zij iemand zocht die het bedrijf wilde voortzetten.“Ik ontving heel reacties, maar uiteindelijk haakte vrijwel iedereen af. Maar hier zit gelukkig toch zo’n ‘lefgozer’ (wijzend naar Marlous) die het aandurft”, zegt Ria die heel blij is met de overname.
Marlous zag ook de oproep voor overname voorbij komen. “Maar bij mij heeft het wel even moeten landen. Maar het idee om een eigen onderneming te beginnen is blijven doorsudderen. En ik heb iemand thuis zitten die mij heel erg motiveert”, vertelt Marlous.

Nu werkt zij nog in de zorg bij Philadelphia in Genemuiden. Maar al staat ze straks in de winkel als ondernemer, de zorg wil zij niet loslaten. “Het hoort bij mij om mensen die zorg nodig hebben te ondersteunen.” Plan is om ‘de buurmannen’, zoals ze graag haar toekomstige werknemers noemt, breed in te zetten om verschillende werkervaring op te doen. Marlous is nu druk op zoek naar buurmannen en buurvrouwen, met een pgb, die in de kledingzaak willen komen werken. “Ik wil ook inzetten op social media en wil graag dat we vlogs gaan uitzenden”, aldus Marlous.

Ook al moet De Buurman een werkervaringsplek worden, Marlous wil de nadruk leggen op dat het een winkel is. “Dat staat ook veel beter op de cv’s van iedereen die hier komt te werken.”Marlous neemt ook het bestand van ongeveer vierhonderd kledinginbrengers over van De Paddenstoel. Daarvan hebben de eersten al aangegeven graag door te gaan als De Buurman in bedrijf is. En waar komt de naam De Buurman vandaan? “Zo heet ik eigenlijk: Naberman, noaber, buurman.” Verklaart Marlous die met de winkelnaam gemoedelijkheid en laagdrempeligheid wil uitstralen.

Ria had bijna de hoop opgegeven nog een geschikte opvolger te vinden, tot Marlous zich definitief meldde. “Het gaat door. Anders is het alsof ik het vijf jaar lang voor niets heb gedaan. Nu blijft de winkel er, en ik kom ook zeker zelf geregeld binnenlopen.” Ria gaat weer werk zoeken als dokters-assistent: ”ik ga weer de zorg ín.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore