22 september 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Koninklijke fanfare treedt op voor schoolkinderen

Geplaatst op: 12 oktober 2017

Harderwijk, 4 april 2014 Foto's: Scholenproject Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers

De Supportersvereniging Hasselts Fanfare heeft ervoor gezorgd dat de Regiments Fanfare van de Garde Grenadiers en Jagers aanstaande maandag naar Hasselt komt. Die fanfare geeft, naast ceremoniële taken voor het Koninklijk Huis, indien mogelijk ook schoolconcerten.

Bertus Seinen van de supportersvereniging, die zelf al vijfenvijftig jaar muzikant is, benaderde de fanfare, en kreeg te horen dat die zich momenteel richt op het voortgezet onderwijs. “Het programma ‘Geef Acht’ voor basisschoolleerlingen groep 5 t/m 8 was niet meer beschikbaar”, vertelt Seinen. “Gelukkig kregen we later bericht dat men voor Hasselt toch nog een uitzondering wilde maken”

Dankzij de enthousiaste medewerking van de Hasselter basisscholen treedt de fanfare maandag op in de sporthal. “Het is eigenlijk toch wel uniek dat een professioneel orkest van de Koninklijke Landmacht een voorstelling geeft voor kinderen van de basisschool”, vindt Seinen. “Wij zijn daar bijzonder trots op!” Ruim 300 basisschoolleerlingen maken maandag de tocht naar de sporthal.

Doel van dat alles is om de schoolkinderen een educatieve en leerzame ochtend bezorgen. “Natuurlijk hopen we dat de kinderen enthousiast worden gemaakt om óók zelf een instrument te gaan bespelen.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore