19 september 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Film Deense topregisseur in de bibliotheek

Geplaatst op: 17 oktober 2017

Kollektivet is de film die voor deze dinsdag op de rol staat tijdens de filmavond van de SCAB. De film is van Thomas Vinterberg met rollen voor Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm en Helene Reingaard Neumann.

Als er één tijdperk wordt geromantiseerd, dan is het wel het tijdperk van activisme, hippiecultuur en vrije seks, de jaren zestig en zeventig. Inmiddels zijn we preuts en bekrompen, klinkt het nostalgisch.

De voormalige Dogmefilmer Thomas Vinterberg (Festen, Submarino, Jagten) toont de keerzijde van die glorietijd. Met deze film keert hij terug naar de ingewikkelde communale familiebanden die hij kent uit z’n eigen verleden.

Het verhaal speelt zich af in het midden van de jaren 70. Erik en Annam zijn een academisch koppel. Samen met hun dochter Freja richten ze een commune op in hun woning in het voorstedelijke Hellerup. Aanvankelijk gaat alles goed: er vinden grote ontmoetingen, etentjes en feesten plaats in het huis. Er is vriendschap, liefde, familie en een gemeenschap onder één dak. Maar wanneer ook de minnares van Erik intrekt in het huis, verandert alles. De realiteit maakt zijn intrede en dreigt het gezin, de vriendschap en de droom van het samenzijn te vernietigen.

Entree ( incl. koffie en een drankje) :

vrienden SCAB 5,- euro

(nog) niet vrienden 7,50 euro

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore