18 september 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Onderzoek naar leegstand binnenstad

Geplaatst op: 19 oktober 2017

De gemeente wil onderzoeken hoe de leegstand in de binnenstad van Hasselt kan worden aangepakt. Dat kondigde burgemeester Bilder donderdagavond aan in de raad. Hij wil binnenkort in een ronde tafelgesprek verder praten met de politiek over de beste aanpak.

Bilder kwam met zijn opmerkingen na een betoog van Astrid Dijkstra van de PvdA. Die vindt dat de gemeente meer initiatie moet tonen om leegstand aan te pakken. Ze greep een ingezonden brief van een kunststichting aan. Die verzocht de gemeente om een leegstaand pand waaruit allerlei initiatieven konden ontstaan. Zwartewaterland antwoordde daarop met de mededeling dat er geen geschikte gebouwen beschikbaar zijn. “Ga liever met zo’n partij in gesprek. Grijp mogelijkheden aan”, vond Dijkstra, die overigens burgemeester Bilder en de rest van de gemeenteraad aan haar zijde vond.

In tegenstelling tot vooral Genemuiden en ook Zwartsluis slaat de leegstand in Hasselt momenteel hard toe. Nog deze week kondigde boekhandel Goedhart aan dat de deuren binnenkort sluiten. Ook een behoorlijk aantal andere winkelpanden staat er momenteel verlaten bij. “Ons aller doel moet zijn om leegstand te voorkomen en dan met name in Hasselt. Daar moeten we met zijn allen de schouders onder zetten”, aldus Bilder.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore