18 september 2020 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Sportland begeleidt sporters op elk niveau

Geplaatst op: 20 oktober 2017

Zeven jaar geleden kwam de spreekwoordelijke droom uit: een eigen sportcentrum in Hasselt. “Eigenlijk zijn we nog steeds heel tevreden met deze locatie”, antwoordt Janita Kist op de vraag of er nog wensen of plannen zijn. Ze geeft vrijdagochtend een rondleiding door Sportland waar dan veel bedrijvigheid heerst.

Europees kampioen Colin en wereldkampioen Janita hebben nog steeds een ‘passie voor topsport’, maar die staat hun liefde voor de breedtesport niet in de weg. “Ik denk juist dat wij ons onderscheiden in het brede programma. Jong en oud en elk niveau kan bij ons terecht. Voor de trainingen van Colin komen mensen uit een hele brede regio naar Hasselt, tot Hardenberg aan toe. En mensen die voor het eerst sinds jaren weer willen sporten, geven wij ook de juiste begeleiding”, vertelt Janita.

Want professionele begeleiding is belangrijk bij het sportcentrum aan de Industrieweg. “We beginnen altijd met een intake en fitheidstest. Aan de hand daarvan stellen we een programma vast. Op die manier bereik je het beste een doel en blijven mensen gemotiveerd. Ze halen bij ons punten en krijgen daarvoor uiteindelijk een cadeau”, legt Janita uit. Sportland heeft bovendien mooie aanvullende faciliteiten in huis. Zo is er een fysiotherapeut gevestigd in het centrum, geeft Sportland voedingsadviezen¬†en is het een officieel trainingscentrum voor diabetespati√ęnten. Huisartsen verwijzen deze doelgroep door naar Hasselt. “Bij diabetes denk je al snel aan het nemen van pillen, terwijl in de praktijk blijkt dat mensen door goed sporten weer van de medicijnen afkomen.”

De dansachtergrond van Janita komt bij Sportland uiteraard ook naar voren. Na de herfstvakantie begint een nieuwe groep peuters met danslessen. Na elke herfst- en voorjaarsvakantie start Sportland met zes weken les voor deze doelgroep. Ook doen er groepen mee aan wedstrijden. “Wat dat betreft hebben we een heel aardig niveau. En dat geldt ook voor de leerlingen van Colin trouwens. Daar gaat ons topsporthart nog steeds sneller van slaan. Op 30 oktober houden we trouwens weer een auditie voor de dansgroepen.”

In de elf jaar Sportland Hasselt, waarvan zeven jaar op de huidige plek, zijn trends gekomen en weer verdwenen. Yoga is momenteel ‘in’. “Wij zijn ook gestart met wat wij nieuwe yoga noemen: een combinatie van inspanning en ontspanning. Naast yoga zijn er ook elementen van tai chi en pilates, zodat je uiteindelijk lichaam en geest fit houdt.”

Meer weten over het aanbod, kijk dan op www.sportlandhasselt.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore