20 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

11e Radiomarathon voor Stichting Hartekind

Geplaatst op: 30 oktober 2017

Stichting Zwartwaterland Helpt gaat van 21, 22 en 23 december weer 65 uur radio maken om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen die ziek zijn. Dit jaar draaien de radiomakers muziek voor Stichting Hartekind. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een aangeboren hartafwijking.

Jaarlijks worden er in Nederland 1500 kinderen geboren met een hartafwijking. Dit komt neer op 4 kinderen per dag. Ongeveer twee derde van deze kinderen moet vlak na hun geboorte een openhartoperatie of hartkatheterisatie ondergaan om te overleven. Per jaar overlijden er 150 kinderen aan de gevolgen van een aangeboren hartafwijking.

Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Hun doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven. Daarnaast willen ze dat het grote publiek bekend wordt met de impact van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen.

Stichting Zwartewaterland Helpt wil ze daarbij helpen. Om deze doelstellingen te bereiken hebben zij hulp nodig. Wie een goed idee heft om geld in te zamelen voor deze kinderen of tijdens de radiomarathon wil helpen als vrijwilliger kan zich nu aanmelden via info@zwartewaterlandhelpt.nl.

Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws over de actie op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volgens hen via facebook, twitter en instagram.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour