22 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Veelzijdig cultureel aanbod in november

Geplaatst op: 31 oktober 2017

Het duo The Termites, met links de geboren en getogen Hasselter Jan-Willem van Hasselt.

November is door de SCAB gevuld met tal van uiteenlopende culturele activiteiten. Een greep uit de agenda.

Woensdagavond trapt, zoals eerder aangekondigd, de gevierde schrijver Arthur Japin af met een lezing uit over zijn laatste boek Kolja. Een week later, 8 november, geeft Wilma de Klerk in de bieb een workshop ‘Wat kun je niet allemaal doen met papier’.

Zaterdagmiddag 11 november geven The Termites een gratis concert in het Oude Stadhuis om 16.00 uur. Deze formatie bestaat uit Floris van der Stoep en Jan Willem van Hasselt, gitaar en zang. Floris en Jan Willem brengen vooral muziek uit de jaren ’60 en ’70 zoals Simon en Garfunkel, CCR, Beatles, Elvis maar ook Ierse en Amerikaanse folkliedjes. Er wordt veel dubbelstemmig gezongen wat vaak positieve kippenvelmomenten oplevert.
The Termites verzorgden op de stoep voor de bibliotheek het afsluitingsconcert van de SCAB jubileum-week. Met groot succes. Voor wie dit heeft gemist, is dit de herkansing.

Donderdag 16 november is ’s avonds een lezing over robots door futuroloog Willem Peter de Ridder in de bibliotheek om 20.00 uur. De Ridder is directeur van Futures Studies. Als futuroloog helpt hij organisaties bij het verkennen van de toekomst, het bedenken van toekomstbestendige strategieën en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen. De lezing gaat over de invloed van robotica op de werkgelegenheid.

SCAB werkt ook deze maand weer samen met Welzijn Ouderen. Zo zijn er wekelijks zangavonden op de maandag gepland in de bieb op 6,13, 20 en 27 november. Deze avonden zijn bestemd voor ouderen met fysieke en/of mentale klachten zoals o.a.: Parkinson, Afasie, dementie, COPD , die graag zingen in een koor, maar die door hun fysieke en/of mentale klachten niet meer in staat zijn zich bij de bestaande koren aan te sluiten. Samen zingen met of zonder de mantelzorger.

24 november wordt Buurttafel Hasselt gehouden, Samen met buurtgenoten, familie, mantelzorger, vriend(in) aan tafel. Er wordt een uitgebreide brood- maaltijd geserveerd; met een seizoensverrassing. Opgave daarvoor kan via SCAB-Hasselt@hotmail.com of m.platel@ijsselheem.nl

Op woensdag 29 november geeft Gerda Buter om 15.00 uur een gratis Sinterklaas-poppenkastvoorstelling in de bibliotheek. Als leerkracht op de PWA school en als moeder deed Gerda dit al vaker, maar nu kunnen de kinderen in de bibliotheek komen genieten van een Jan Klaasen-verhaal. Deze aloude verhalen zijn nog steeds een groot plezier voor jong en oud.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore