23 april 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

VVD noemt begroting ‘wrang gevertje’

Geplaatst op: 2 november 2017

VVD’er John Smits noemde de gemeentebegroting donderdagavond in de raadsvergadering een ‘gevertje’, maar met een addertje onder het gras. In de begroting gaat de afvalstoffenheffing met 7 euro omlaag gaat en de rioolheffing met 32 euro. “Eerder is de rioolheffing verdubbeld, en daarvan wordt nu 32 euro teruggeven. Da’s toch een beetje wrang.” Ook de Onroerende Zaak Belasting (OZB) is in deze raadsperiode volgens hem wel verhoogd met 15 tot 20 procent.

Dat was nodig, vond SGP-fractievoorzitter Maarten Slingerland. “De eerste twee jaren waren moeilijke jaren. We hebben toen nauwelijks meevallers gehad. Ook hebben we heel veel af moeten boeken, waar we nu de vruchten van plukken.”

Inmiddels gaat het beter met de gemeente. Er is een ‘gezond financieel huishoudboekje’, merkte Bosma op. ChristenUnie-fractievoorzitter Tamme Spoelstra stelde voor door te gaan op de ingeslagen weg. “Maar we moeten weer meer durven investeren.” Bosma vroeg zich af waarom het aantal uitkeringsgerechtigden groeit. “In hoeverre is dat afhankelijk van statushouders?”

Dat waren er aan het begin van dit jaar dertig, en dat aantal is met tien personen gegroeid, antwoordde wethouder Gerrit Knol. Hij vertelde wel dat er alles aan wordt gedaan, met verschillende instellingen, om deze mensen ook aan het werk te krijgen. Over het algemeen is er zelfs een daling van het aantal uitkeringsgerechtigden zichtbaar.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour