23 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zorgen om oude populier

Geplaatst op: 6 november 2017

De familie Ten Klooster aan de Zwartsluizerweg maakt zich zorgen over een oude populier langs de Sluizerdijk. Die dreigt volgens Dick ten Klooster om te vallen, maar van het waterschap en de gemeente mag hij zelf geen actie ondernemen. “De boom hangt nu op 45 graden….ik ben bang dat hij het voorjaar niet haalt”, zegt Ten Klooster.

Hij is ‘nogal gehecht’ aan de populier. “Mijn vader vertelde dat dit in zijn kindertijd al een grote boom was. Deze populier staat langs het betonpad tussen Stadsweg en de dijk, honderd meter van onze woning. Veel Hasselters passeren hem als ze gaan wandelen of fietsen over de dijk.”

Ten Klooster heeft al meerdere malen bij waterschap en gemeente aan de bel getrokken, maar die verwijzen naar elkaar door. De vraag van Ten Klooster of hij dan zelf actie mag ondernemen wordt in ieder geval negatief beantwoord. “Het belangrijkste probleem is dat de boom te zwaar is aan de waterkant, omdat aan één kant zware takken zijn weggehaald. Daarom zou ik graag aan de andere kant takken weghalen. Met ons kraanbedrijf is dat een fluitje van een cent, maar we krijgen bizar genoeg geen toestemming. Al vrees ik dat de boom nu al niet meer te redden is.”

Doordat de boom langzaam wegzakt, wordt volgens Ten Klooster ook het nieuwe betonpad aangetast. Dat komt ter plekken al enkele centimeters omhoog.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Zorgen om oude populier”

  1. Probleem ligt zeer zeker niet bij het waterschap Ten Klooster maar echt bij de gemeente. Beeldbepalend volgens de gemeente. Veiligheid minder van belang. Het waterschap heeft een tijdje terug al enig achterstallig zaagbek verricht om het probleem te voorkomen. Meer mocht niet.

Contour