19 september 2020 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Waterschap: afzagen tak beschadigt populier

Geplaatst op: 8 november 2017

Afzagen van de tak aan de populier bij de Sluizerdijk beschadigt deze boom juist. Dat antwoordt Waterschap Drentse Overijsselse Delta na een artikel op Hasselt Actueel, waarin de familie Ten Klooster zich zorgen maakt over de oude populier.

Volgens Dick ten Klooster zijn er eerder teveel takken weghaalt, waardoor de boom nu overhelt en om dreigt te vallen. “Twee jaar geleden hebben wij een boomspecialist ingeschakeld en die adviseert juist om geen takken meer af te zagen. Dat beschadigt de boom en brengt als het ware een wond toe. Dan is het risico op een zieke of zwakke plek in de boom nog groter”, zegt Herald van Gerner van het waterschap. “Het wortelstelsel is diep geworteld en zit aan de kant van de weg (het pad) en houdt boom op z’n plek. Wij hebben het advies van de  boomspecialist overgenomen, omdat ons dat het beste lijkt voor de boom.”

Onderdeel van het advies was destijds het verwijderen van dood hout en gebroken takken. Opkronen van de boom wordt afgeraden, omdat dan het aangrijppunt van de boom naar boven wordt gebracht. Dat zou de belasting op de stamvoet en de onderstam verder vergroten.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Eén reactie op “Waterschap: afzagen tak beschadigt populier”

Nightstore