23 april 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselt’s Mannenkoor werkt samen met koor uit de Oekraïne

Geplaatst op: 11 november 2017

Het Hasselt’s Mannenkoor organiseert op 1 december 20.00 uur in de Ontmoetingskerk een bijzonder concert met medewerking van het Crimean Chamber Choir uit Oekraine.

Het Hasselt’s Mannenkoor is bijzonder ingenomen dat het Crimean Chamber Choir haar medewerking heeft toegezegd voor het concert op 1 december a.s.  Het Crimean Chamber Choir is een professioneel koor in gemengde samenstelling, opgericht in 1995. Het koor is afkomstig uit Simferopol gelegen op de Krim (voormalig Oekraïne).

In de muziekschool van Igor Mykhalevsky zijn tussen de 35 en 40 zangers van hoog niveau die in verschillende samenstellingen het Crimean Chamber Choir vormen. Al deze zangers  zijn om hun specifieke kwaliteiten geselecteerd. Ze maken jaarlijks een rondreis door Europa waarbij Frankrijk het hoogtepunt vormt.

Het koor is betrokken bij het ondersteunen- en onderhouden van een kinder- en weeshuis in de plaats Simferopol gelegen in de Krim. Het huis draagt de naam familyhouse Ivanof.

Hun dirigent Igor Mikhaillevskiy is tevens de stichter van het Crimean Chamber Choir, van het vocale ensemble Tavria en van het Krim Filharmonisch orkest. Hij is muziek-consultant  voor de Europese cultuur organisatie Europa Cantantes en vice voorzitter van de culturele vereniging France-Krim. Hij treedt regelmatig op als gastdirigent bij verschillende koren in heel de Wereld.

Dit voorjaar heeft Igor Mikhaillevsky de opdracht gekregen om een concert reeks te organiseren in Sint Petersburg. In Nederland geven ze dit najaar vier concerten.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour