18 september 2020 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia-voorzitter Wursten: ‘geen gezeur, vooral genieten’

Geplaatst op: 20 november 2017

Martien Wursten Foto: Jan Bruins

De nieuwe voorzitter van Olympia’28 Martien Wursten start vol enthousiasme aan zijn nieuwe taak. Hij vond zichzelf niet de eerste kandidaat om Sjaak Bruins op te volgen. ‘Maar ik zie het mezelf het wel doen’, zegt Wursten met groeiend zelfvertrouwen.

Zoals bij zoveel verenigingen stonden de kandidaten niet in de rij. Maar in het bestuur keken de leden naar elkaar en kwam het besef dat Wursten de beste kandidaat was. Hij zit sinds 1,5 jaar in het bestuur waar verantwoordelijk is voor de PR en communicatie van de voetbalvereniging. “En dat vind ik gigantisch leuk om te doen”, vertelt de nieuwbakken voorzitter. Hij hoopt dan ook dat hij niet al zijn taken die hij uitvoerde, hoeft over te dragen nu.
“Ikzelf had het eigenlijk wel mooi gevonden als Henk Koopman de nieuwe voorzitter zou worden. Een echte Olympia-man die ook zelf in het hoogste team heeft gespeeld. Maar Henk vond mij juist weer geschikt, en zo zaten we over en weer ook wat te dollen.” Wursten is vooral in de vereniging gerold als toeschouwer en voetbalvader. “Ik vind mezelf totaal geen voetbalkenner. Ik geniet gewoon heel erg van het spelletje.” En ook al vind hij dat voetbaltechnische kennis wel een pre is als voorzitter, is het zeker geen must om de bestuurstaak goed uit te voeren. Een termijn voor zichzelf heeft Wursten niet in zijn hoofd.

Als lid van de ondernemingsraad van zijn werkgever Donker Groen heeft hij bestuurservaring op kunnen bouwen en weet hij wat efficiënt vergaderen is. “Ik houd niet van gezeur en probeer problemen direct op te lossen”, vindt hij typerend voor zichzelf.
Een belangrijke reden om een taak binnen Olympia op te nemen is de rol die de vereniging inneemt in de samenleving. “Op de vereniging ben je met mensen van allerlei pluimage, anders dan bijvoorbeeld in de kerk.” Hij geniet ervan om met alle vrijwilligers samen de vereniging te vormen en de schouders eronder te zetten.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Olympia-voorzitter Wursten: ‘geen gezeur, vooral genieten’”

Nightstore