18 september 2020 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Buurttafel zorgt voor gezellige ontmoeting

Geplaatst op: 24 november 2017

Gezelligheid troef in de bibliotheek. Voor de tweede keer werd vanavond de Buurttafel gehouden. Voor 4 euro kan iedereen daar een maaltijd gebruiken, tijdens een gezellig samenzijn.

En gezellig, dat is het. Veelal oudere vrouwen zijn dit keer gekomen. “We komen hier vooral voor de ontmoeting en gezelligheid”, vertellen ze. Een ander vertelt dat haar man sinds begin dit jaar in de Hazelaar zit. “Ik ga elke zondag daar eten, maar verder eet ik alleen. Dit is dan wel gezellig.”

Monique Platel zit in de organisatie van zowel de Buurtmiddag, Buurtkamer als de Buurttafel. “Maar dit is niet alleen voor ouderen hoor”, haast ze zich te zeggen. “Iedereen die hier gezellig de week wil afsluiten, mag komen.”

De samenstelling van de maaltijd is altijd weer anders. Corrie Folkersma en Ria Brandwacht verzorgen dat. “Ik doe het met plezier”, vertelt Brandwacht, die vrijwilliger is bij de bibliotheek. “Ik vind het belangrijk dat de mensen hier een fijne avond hebben.”

En daar ziet het wel naar uit. “Smaken de ballen?”, roept Platel door de zaal, wat haar op hilariteit komt te staan. Een van de vrouwen schept het bord van haar buurvrouw nog maar eens vol. “Je moet goed eten, straks moet je ook nog weer teruglopen.”

Met dat goede eten komt het vast wel goed. En het teruglopen? Dat duurt nog wel even.

De volgende Buurttafel is op 22 december, dan is er een kerstmaaltijd. Ook zal er die avond een koor van zich laten horen en een hapje mee-eten. Aanmelden kan via Monique Platel of het SCAB

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore