22 september 2020 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Maandag informatieavond over N331

Geplaatst op: 24 november 2017

De provincie Overijssel organiseert op maandag 27 november een inloopavond over de planning van en de omleidingen tijdens de werkzaamheden aan de provinciale weg N331. Belangstellenden kunnen tussen 18.00 en 20.00 uur de inloopavond bezoeken in het gemeentehuis. Vertegenwoordigers van de provincie Overijssel, gemeente Zwartewaterland en aannemer BAM Infra zijn aanwezig om een toelichting te geven op planning en omleidingen en om vragen te beantwoorden.

Begin december gaat de eerste schop voor de vernieuwde N331 bij Hasselt de grond in. De werkzaamheden duren naar verwachting een klein jaar. Het doel van de verbeteringen is het scheiden van het doorgaande verkeer en het bestemmingsverkeer. Alleen het doorgaande verkeer gaat gebruik maken van de N331, terwijl het bestemmingsverkeer alleen over de parallelweg mag rijden. Dit levert een verbetering op van de leefbaarheid en de verkeersveiligheid op beide wegen.

Het gaat om de volgende aanpassingen:
* het aanleggen van een meerstrooksrotonde (een ‘turborotonde’ ) met aansluitingen op de N331, de N759 (richting Genemuiden) en de Zwartewaterweg
* het afsluiten van de aansluiting van de Hoogstraat op de N331. De aansluiting van de Hoogstraat op de parallelweg blijft bestaan
* het afsluiten van de aansluiting van de Hanzeweg op de N331. Door het verdwijnen van de aansluiting gaan de provincie en gemeente het kruispunt Hanzeweg-Zwartewaterweg opnieuw inrichten, waarbij de Hanzeweg vanaf deze kruising richting N331 een fietspad wordt
* het aanleggen van een rotonde op het kruispunt van de N331 met de Vaartweg. Op die locatie verandert de provincie ook de aansluiting van de parallelweg op de Vaartweg
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de aanpak van de N331 op www.overijssel.nl/n331

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore