25 april 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Grote inzamelingsactie voor voedselbank

Geplaatst op: 28 november 2017

Vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland houden zaterdag 2 december van 9.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie. In Hasselt staan zij dan bij zowel de Boni als de Emté om houdbare producten in ontvangst te nemen.

De inzameling valt samen met de provinciale actie van RTV-Oost die plaatsvindt van 1 t/m 9 december. In die periode kunnen winkelaars ook producten voor de voedselbanken kopen en afgeven op de daar aangegeven plaats in de supermarkt. De inzamelingsacties zijn hard nodig. Ondanks dat het economisch beter gaat, profiteert niet iedereen daarvan. De afgelopen periode heeft laten zien dat ondanks economische groei het aantal gebruikers van de Voedselbank groeit en de Voedselbank voor veel mensen een uitkomst is en zijn de voedselpakketten een welkome aanvulling op de dagelijkse boodschappen.

Omdat het bijna acht maanden geleden is dat de laatste inzamelingsactie gehouden is, begint de voorraad van houdbare producten op te raken, en is een aanvulling noodzakelijk. Alleen door het houden van acties als deze blijft het mogelijk om bij elke uitgifte een goed levensmiddelenpakket te verstrekken.

Het gaat hierbij om houdbare producten zoals rijst, spaghetti, blik- of potgroenten, maaltijdsoep, houdbare halfvolle melk, jam, thee, brinta, muesli, havermout, bak en braad vloeibaar en fruit in blik.

Naast het inleveren van producten bestaat ook de mogelijkheid een gift te doen in de daarvoor bestemde bus. Wie op 2 december niet in de gelegenheid is om extra boodschappen te doneren, maar toch iets wil geven kan ook een bedrag doneren. Deze kan gestort worden op op rekeningnummer NL63 RABO 0161 0577 21 van de St. Voedselbank Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour