19 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hans Flik exposeert in de bibliotheek

Geplaatst op: 2 december 2017

Vanaf 1 december exposeert Hans Flik zijn schilderijen in de leeszaal van de bibliotheek Hasselt. Hans Flik is geboren in Zwolle, maar woont al vanaf 1974 in Hasselt. Daar runde hij na zijn pensionering een winkel in antiquarische en tweedehands boeken met in de etalage af en toe zijn schilderwerk. Nu gaat de handel in boeken alleen nog via internet.

“We kennen bij de Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek Hasselt Hans vooral van de filmclub ( 25 jaar lang prachtige films in de bibliotheek en de Molen), maar daarnaast houdt hij zich in zijn vrije tijd bezig met schilderen en tekenen. Jarenlang was hij ook lid van de Hasselter Expressie Klub, die ieder jaar exposeren ter gelegenheid van het Euifeest. Maar nu een solo expositie van Hans in de leeszaal”, vertelt SCAB over de expositie.

“Van jongs af aan is het schilderen hem aangeleerd. Zijn moeder was een verdienstelijk schilderes. Hans Flik is autodidact en heeft, afgezien van enkele cursussen bij het Celecentrum Zwolle, steeds zijn eigen weg gezocht en gevonden. Het gebruik van kleur is zijn passie. Hoe primairder hoe beter. Hij hanteert daarbij diverse technieken; de meeste werken zijn redelijk figuratief maar soms kruipt er een abstract addertje onder het gras. Hij voelt zich als schilder een kolorist, met een zwak voor de fauvisten.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour