20 september 2020 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasseltse fotografe wil laten zien wat Hasselt Hasselt maakt

Geplaatst op: 6 december 2017

Bianca van den Berg heeft een bijzonder idee. Ze wil 100 Hasselters fotograferen, één van elk geboortejaar van 1917 tot en met 2017. In totaal gaat het dus om 101 portretten. “Puur voor mezelf”, licht ze haar idee toe. “Ik wilde al iets doen met markante Hasselters, en dat idee speelde op vakantie weer.”

Uiteindelijk koos ze voor het project om 101 Hasselters van alle leeftijden op de foto te zetten. ‘Wie zijn de inwoners van Hasselt?’ wil ze daarmee laten zien. “Wat maakt Hasselt nou Hasselt? Ik wil dat laten zien met alleen portretten, geen tekst.”

De foto wordt niet op een speciale plek in Hasselt gemaakt. “Dan gaat de aandacht naar de omgeving.” Op de foto is daarom alleen het gezicht te zien. “Je hoeft dus niet fotogeniek te zijn. Het gaat erom dat je bent wie je bent. De enige voorwaarde is dat je in Hasselt woont. Je hoeft er ook niet geboren en getogen te zijn. Hoewel de meeste aanmeldingen dat tot nu toe wel zijn.”

Van den Berg gaat niet selecteren uit de aanmeldingen. “Wat zich aanmeldt, komt op de foto. Alleen als ik er twee uit hetzelfde geboortejaar heb, dan moet ik een keuze maken.”

Wat er met de foto’s gaat gebeuren, weet de Hasseltse nog niet. “Ik doe dit project in eerste instantie voor mijzelf, maar zou natuurlijk ontzettend trots zijn als ik het mag exposeren.”

De Hasseltse fotografe, die normaal geboortefotografie en newbornfotografie doet, denkt dat haar plan wel gaat lukken. “Alleen de leeftijd tussen 90 en 100 wordt lastig, denk ik. Alles daaronder moet lukken. Ik heb al zeven kinderen inmiddels.”

In totaal zijn er nu zo’n 25 aanmeldingen. Voor het project trekt Van den Berg een jaar uit. Wie ook op de foto wil, kan zich aanmelden via biancavan_den_berg@hotmail.com. Zie ook www.biancavandenberg.nl.

Gepubliceerd door admin

Eén reactie op “Hasseltse fotografe wil laten zien wat Hasselt Hasselt maakt”

Nightstore