19 september 2020 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselter kinderen kennen de gevaren van landbouwverkeer

Geplaatst op: 8 december 2017

Leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Hasselt kennen sinds deze week de gevaren van landbouwvoertuigen. Ze volgden allemaal een ochtendje verkeerseducatie van het project VOMOL: veilig omgaan met landbouwvoertuigen.

Loonbedrijven uit Hasselt en directe omgeving werkten mee aan de ochtend die werd georganiseerd door AOC De Groene Welle. “Gratis, zet dat er maar bij”, zegt een docent van de school die blij is met de medewerking van de bedrijven. Zij stelden manschappen en de imposante landbouwvoertuigen ter beschikking. Vrijdagochtend waren de leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool aan de beurt om deze te bekijken en te beklimmen. “Maar het belangrijkste is dat ze zien wat de gevaren in het verkeer zijn”, zegt wethouder Speksnijder, die een kijkje kwam nemen bij de verkeerseducatie.

Ook ambtenaar Renate Ten Hove-Post is aanwezig bij de les, die financieel mogelijk is dankzij de gemeente en de provincie. Zij vertelt dat er buiten omgaan met grote trekkers en andere werktuigen ‘de dode hoek’ het belangrijkste aandachtspunt is bij de verkeerslessen op school. Scholen in Genemuiden en Zwartsluis kiezen er daarom voor om daar meer informatie over te krijgen.

Speksnijder wijst bovendien nog eens op het belang van goede verlichting, zeker in het donkere en ongure weer van de komende tijd. ‘Opvallen’ is ook een van de tips die de loonwerkers meegeven. Ze wijzen op drie kinderen met fel gekleurde jassen. De bonte kleuren zijn een voordeel in het verkeer.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore