24 september 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Veel acties voor goede doel radiomarathon

Geplaatst op: 11 december 2017

D'Hakkapel draagt ook haar steentje bij Foto: Klaas Noordstra

De organisatie van Zwartewaterland Helpt krijgt vanuit veel hoeken hulp in aanloop van de jaarlijkse radiomarathon voor het goede doel. Verschillende (sport)verenigingen, scholen, de plaatselijke horeca, middenstand, sponsoren en inwoners dragen het goede doel; Stichting Hartekind een warm hart toe.

In de aanloop naar de radiomarathon zijn al verschillende inzamelacties van start gegaan. Wie flessen inlevert bij de Boni kan er nu voor kiezen het bonnetje in de goede-doelen-bus te deponeren. Bij voetbalvereniging Olympia ging het inschrijfgeld en de fooienpot van een onlangs gehouden voetbalquiz naar Hartekind

Ook de klasgenootjes Silvan en Sepp zijn dit jaar weer van de partij. Al een aantal jaar zetten de jongens zich in voor het doel van Zwartewaterland Helpt. Dit doen ze dit jaar met de verkoop van prachtige harten van mos. Deze verkopen ze op 16 december tijdens de kerstmarkt bij zorgboerderij Lenteheuvel.

Tijdens de non-stop radiomarathon -die donderdag 21 december om 07.00 uur begint en zaterdagavond 23 december om 00:00 uur stopt- wordt op allerlei  manieren geld ingezameld voor Stichting Hartekind. Deze stichting zet zich in om het leven van kinderen met een aangeboren hartafwijking te verbeteren en overlevingskansen te vergroten.

Naast het daadwerkelijk radio maken zijn er ook tijdens de marathon tal van evenementen waar geld wordt ingezameld voor Hartekind. Op vrijdagavond 22 december is er een kinderdisco in de Schakel en een Bierproeverij bij eetcafé de Compagnie. Ook blaaskapel D’Hakkapel laat deze dag van zich horen. Zij brengen ‘s avonds, wanneer het winkelende publiek de laatste boodschappen voor kerst doet, gezellige (kerst)muziek ten gehore bij onder meer de Emté.

Ook in en rondom de studio is er genoeg te doen. Zo is er op donderdagavond 21 december vanaf 20:00 Bingo bij Onder de Luifel. Een nieuw, maar zeker bijzonder onderdeel, is de 70’s – 80’s party op vrijdagavond bij Onder de Luifel. Deze avond zal De Vrolijke DJ Johan Lageweg, zowel op de radio als in het horecacentrum dance classics draaien uit de jaren ’70 en ’80 vergezeld van de clips die daar toen bij hoorden.

Op zaterdag 23 december, de laatste dag van de radiomarathon, is er een tennismarathon bij Tennispark De Vlegel, waar een gezellig potje getennist kan worden gevolgd door een heerlijke maaltijd en een mooie verloting. Ook niet-leden kunnen zich hiervoor aanmelden. De sporthelden Anna van der Breggen en Albert Flier, ambassadeurs van Zwartewaterland Helpt, openen om 16:00 uur de marathon op sportpark De Vlegel.

Naast meedoen aan toernooien en acties kan er weer online geboden worden op de veilingtafel en kunnen er plaatjes aangevraagd worden tegen betaling. De driedaagse uitzending is te beluisteren via 107.3 FM en op de kabel via 104.1FM. en is te volgen via de livestream op de website.

Ook na de marathon gaan de acties nog door. De jaarlijkse spinningmarathon is ook deze keer weer verplaatst naar het nieuwe jaar en wel naar zaterdag 13 januari. Het benefietconcert in het verenigingsgebouw van Hasselts Fanfare is op 27 januari. Kijk voor meer informatie en alle acties op www.zwartewaterlandhelpt.nl of volg ons via Facebook en Instagram.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore