23 april 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kerst op de Heilige Stede

Geplaatst op: 15 december 2017

In de R.K. St. Stephanuskerk wordt op zondagavond 24 december om 20.00 uur een kerstavondviering gehouden voor jong en oud. Deze viering staat in het teken van de “Ster van Bethlehem”. Na afloop van deze viering trekken de kerkgangers, met de kinderen voorop met sterretjes en lichtjes, in een lange stoet de kerk uit op zoek naar het pasgeboren kind.

Ze volgen de ster naar buiten zoals ook de drie koningen dat deden en komen zo bij de Stal van Bethlehem uit. Buiten, in de tuin van de kerk, de plek die ook wel heilige Stede wordt genoemd, vinden we dan de Stal van Bethlehem. Hier is  iedereen dan van harte welkom! Er worden bij de grote kerststal enkele kerstliederen gezongen. En daarna, onder het genot van een beker warme chocolademelk of een glaasje glühwein, kunnen de bezoekers nog gezellig wat napraten en elkaar een mooi en fijn Kerstfeest toewensen!

Tweede kerstdag: Kerststallen bezichtigen op de Heilige Stede te Hasselt,

Zowel in de tuin van de R.K. St. Stephanuskerk, als in de kerk zelf, is op Tweede Kerstdag 26 december 2017 een  kerststal te bewonderen. Het geboorteverhaal van Jezus wordt daar uitgebeeld. Ook dit jaar is iedereen hier weer van harte welkom tussen 16.00 uur en 17.00 uur. Traditiegetrouw bouwen enkele vrijwilligers van de parochie zowel in de buitenkapel van de tuin als in de kerk zelf een mooie kerststal, waarin aan het kerstverhaal handen en voeten wordt gegeven.

Zeer de moeite waard, ook voor de kinderen, om dit eens te bekijken en de sfeer van dit kerstgebeuren met elkaar te beleven. Ook een mooi moment om elkaar op Tweede Kerstdag nog eens te ontmoeten in een tijd waarin de “Vrede op aarde” verder weg lijkt dan ooit en stil te staan bij de geboorte van Jezus en tevens te genieten van deze historische plek in Hasselt. Dit alles met sfeervolle kerstmuziek op de achtergrond. Bij de kerststal in de kerk zal dan ook een kerstverhaal voor de kinderen worden voorgelezen .

Ingang via toegangspoort van de tuin op het Eiland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour