22 september 2020 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Een alternatieve kerstboom voor Bibliotheek

Geplaatst op: 17 december 2017

In Bibliotheek Hasselt prijkt een bijzondere kerstbom. Veel mensen hebben meegewerkt aan deze ‘alternatieve kerstboom’.

Het idee was om samen met zoveel mogelijk mensen een alternatieve kerstboom te maken, door middel van het breien van lapjes. Na de oproep in de media werden tientallen lapjes aangeleverd. Bij de handwerkclub in de Hazelaar en het Teeuwland werd meegedaan, maar ook thuis werd er door velen lapjes gebreid. Ook op de vrijdagmiddagen in de bibliotheek (nu extra open vanaf 1 november) werd er gezellig samen gewerkt. Uiteindelijk werden het 378 lapjes in alle tinten groen.

Van al die vierkante lapjes is met de oude methode ‘potdekselen’ een verrassend ‘echte’ kerstboom gemaakt. Om de boom nog extra te versieren hebben kinderen van afgeschreven boeken engeltjes geknipt, gevouwen en in de boom gehangen. Het resultaat is een prachtige, exclusieve boom, helemaal gemaakt door inwoners van Hasselt! Te bewonderen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore