19 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SCAB wil werken aan opera La Traviata

Geplaatst op: 17 december 2017

SCAB wil weer een bijzonder project starten, zoals eerder het projectkoor dat tijdens het Van der Hulstfestival een optreden verzorgde. Dit keer is het de bedoeling om opera La Traviata op te voeren. De werkgroepen film en muziek/theater werken samen in dit project.

Het idee is om de film La Traviata te vertonen, deze film af en toe stop te zetten en dan het projectkoor laten zingen.  Prachtig kunnen zingen is niet nodig, wel enthousiasme. Voor het instuderen en de begeleiding heeft SCAB een enthousiaste dirigente/pianiste gevonden: Nynke Poelsma uit Vollenhove.

Zij gaat het koor tijdens een zestal workshops kennis laten maken met de bekende opera en samen studeren de koorleden een viertal bekende stukken uit La Traviata in. De workshops zijn gepland op een zestal zaterdagen :10 en 24 febr., 10 en 24 mrt., 7 en 14 april (generale); repetities in de bibliotheek Hasselt van 10.30 tot 12.30 uur.

Het optreden bij de film zal dan plaatsvinden op de derde dinsdag in april: 17 april – de vaste filmavond van de SCAB. SCAB vraagt van de aspirant koorleden een bijdrage: 25 euro voor het hele traject. Daarvoor krijgen ze dan wel zes intensieve “ workshops”, veel gezelligheid en zangplezier en koffie/thee en wat lekkers!

Zin om mee te doen, geef je dan op bij: SCAB-Hasselt@hotmail.com

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour