24 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Werkzaamheden N331 mogen doorgaan

Geplaatst op: 22 december 2017

De werkzaamheden aan de N331 mogen gewoon doorgaan. De Raad van State verklaarde vrijdagmorgen een beroep van omwonenden niet-ontvankelijk. Die wilden een onmiddellijke stop.

De gemeente moet nader onderzoek doen naar de geluidsoverlast van de nieuwe situatie. Daarvoor moet een nulmeting plaatsvinden, en de omwonenden waren bang dat die niet zou kloppen, omdat de situatie nu al snel verandert. Doordat de provincie heeft toegezegd er alles aan te doen om de nulmeting representatief te laten zijn, hoeven de de werkzaamheden niet te worden stilgelegd.

Gepubliceerd door admin

2 reacties op “Werkzaamheden N331 mogen doorgaan”

  1. De Raad van State was het daar wèl mee eens. Echter, doordat Provincie heeft toegezegd er alles aan te doen om de 0-meting representatief te laten zijn, hoeven de de werkzaamheden niet te worden stilgelegd. Provincie en gemeente hebben ter zitting stellig moeten toezeggen dat metingen uitgevoerd zullen worden, op korte termijn en waarheidsgetrouw. Geen excuses mogelijk om dit later dan maart in te leveren. De Raad van State heeft tevens uitgesproken dat de raad van Zwartewaterland er rekening mee dient te houden dat, indien blijkt dat niet meer aan de opdracht van de Afdeling (RvS) kan worden voldaan, het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in de einduitspraak kan worden vernietigd
    https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken-in-uitspraken/tekst-uitspraak.html?id=93510&summary_only=&q=

Contour