22 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Burgemeester op bezoek bij 100-jarige Trijntje

Geplaatst op: 4 januari 2018

Honderd jaar geleden werd Trijntje van den Berg geboren in Kampen. Sinds 2016 woont mevrouw in de Hazelaar in Hasselt waar ze op 3 januari haar 100ste verjaardag mocht vieren. Burgemeester Bilder ging op verjaardagsvisite om haar te feliciteren met deze bijzondere verjaardag. 

Trijntje groeide op in een gezin met vijf dochters. Toen zij een half jaar oud was verhuisde het gezin naar Hasselt. Haar vader had in die tijd een bedrijf aan de Grintwal. In 1946 trouwde ze met Jan Schoonbergen. Het jonge stel ging in  Monnickendam wonen. Jan was beheerder van een verenigingsgebouw. Er werd gymnastiekles gegeven, concerten georganiseerd en er was een uitgifteloket van medicijnen. Trijn hielp mee om alles in goede banen te leiden. Haar grote hobby was haken. Daarnaast was Trijn gedurende 50 jaar lang lid van het Waterlandkoor. Ze zong met veel plezier de sopraanpartij.

Het echtpaar had geen kinderen. Toen veel dierbaren in de loop der jaren wegvielen, koos Trijn ervoor om naar Overijssel terug te keren. Zo kwam zij dichter bij de familie te wonen waarmee de contacten altijd fijn waren geweest. Met veel plezier woont ze sinds december 2016 in de Hazelaar. “Nu kunnen wij regelmatig bij haar op bezoek” vertelt een familielid, “vooral in tijden van ziekte is dat van grote waarde”.

Na een recente longontsteking is mevrouw Schoonbergen gelukkig weer voldoende opgeknapt om haar honderdste verjaardag te kunnen vieren. Er is een feestelijk samenzijn georganiseerd voor familie en bekenden en ook het bezoek van de burgemeester wordt erg gewaardeerd. “Want zo’n bijzondere verjaardag laat je niet onopgemerkt voorbij gaan” aldus de familie.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore