25 april 2024 Gebruikers online: 62
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Spreekkamers in de bieb geopend voor zorghulp en verwijzing

Geplaatst op: 16 januari 2018

Een afvaardiging van de deelnemende instanties bijeen voor de opening

In de Bibliotheek zijn dinsdag een loket en twee speciale spreekkamers geopend door Wethouder Gerrit Knol. Dit zogeheten AIO-punt (Advies-, Informatie en Ontmoetingspunt) moet een laagdrempelige plek voor doorverwijzing en advies voor mensen met een zorgvraag.

Overigens is ook de bedoeling van het AIO-punt -waarvan Hasselt de eerste heeft in de gemeente- dat zorgvragers ook kan worden gevraagd wat zijzelf kunnen betekenen voor anderen. De nieuwe spreekkamer wordt gebruikt door het platform Samen Zwartewaterland, waarbij deze organisaties samenwerken:Woonzorgcentrum IJsselheem, Icare, Welzijn Ouderen Zwartewaterland, Coördinatiepunt Vrijwilligerswerk Zwartewaterland, Steunpunt Mantelzorg, SCAB, MEE IJsselovers, De Kern, Bibliotheek Zwartewaterland en Gemeente Zwartewaterland.
Doel van het gezamenlijke loket is om in onderling overleg oplossingen te bieden op terrein van zorg, welzijn en vrijwilligersactiviteiten.

Bibliotheekdirecteur Hans Hilbers: “We zijn nu nog in de startfase van het project en in deze fase kunnen burgers met vragen in het AIO-punt terecht op maandag en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.”

Elke maandag kunnen burgers van 13.30 tot 15.30 uur terecht voor vragen aan Icare en de JP vd Bent stichting. Op donderdag kunnen burgers van 13.30 tot 15.30 uur terecht met vragen aan IJsselheem en MEE. Eind januari zullen ook de spreekuren op de woensdag en de vrijdag ingevuld worden. Hilbers: “Bedoeling is dat elke doordeweekse middag het AIO-punt bemenst is straks.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour